Praktijk Ligthart - Burn-out, overspannen

Energie wat is dat?

Alles is energie.

Ik ga je proberen uit te leggen wat energie betekent in deze blog, wat het is en een paar tips!

Wat is energie?

Energie is snel…..sneller dan het licht. Je neemt het waar voordat je het cognitief kan beredeneren.

Energie gaat het hele universum door

Energie verbindt alles, elke molecuul en atoom.

Energie laat alles veranderlijk of onveranderlijk zijn.

Energie liegt nooit, je gedachten wel.

 

Het universum bestaat uit energie.
Alles trilt en hangt samen in een groter Geheel.
De beweging verloopt meestal op een ordelijke manier. Elektronen draaien rond een kern, de aarde en de maan rond de zon, de sterren en planeten zijn dynamisch bewegend gerangschikt in het heelal.

Ook het menselijk lichaam is zo’n wonderlijk geordend energiesysteem dat kan op haar beurt beïnvloed worden door grotere krachten.

Gedachten, gevoelens, emoties intensiteit, kracht, levenskracht, sfeer, stemming, straling, humeur, wat nog meer

De levensenergie is dus overal om ons heen en in ons aanwezig. Ieder levend wezen heeft een bepaalde hoeveelheid energie en we verbruiken deze gaande weg in de dagelijkse bezigheden.

Energie heeft verschillende namen voor de een is het Chi, Prana, levensenergie of zelfs trillingen.

Wat als energie onze eerste taal is? Kijk naar baby’s, kleine kinderen, dieren en de natuur?

Energie met een eigen trilling, frequentie hoogte.

Kleuren hebben een eigen trillingsniveau. Muziek heeft een eigen trillingsniveau.

 

Is het moeilijk om je te verplaatsen naar een andere frequentie, trilling?

Stel je komt bij mij op de koffie en we kletsen gezellig wat af met ons twee, op dat moment liggen we wat trilling betreft op 1 lijn. Er komt een kind binnen van 12 jaar en je begint daar een gesprek mee en je zult merken dat je lichaamstaal en communicatie anders gaat worden. Met andere woorden je verplaats je in de persoon waar je mee praat. Zal er ook nog een baby komen dan verplaats je je naar die frequentie waar lichaamstaal, communicatie, begrepen zal worden.

Moeilijk is het niet want vaak gebeurd het heel onbewust en hoef je er geen moeite voor te doen.

Stel er komt iemand en die begint een gesprek over atomen. Nou, ik zal eerlijk zijn, daar heb ik geen interesse in. Ik kan mijn frequentie niet naar die trillingsniveau verzetten omdat het in mijn ogen niet interessant is.

 

De mensen die wat voor jou energie kunnen doen en die goed zijn voor jou, zul je ook bestempelen als mensen waar je graag bij wilt zijn.

Mensen die op een andere frequentie zitten, zul je zien als ook mensen die je niet zo erg liggen.

Zo werkt het ook met alle energie soorten.

We verbruiken en gebruiken elke dag levensenergie en vullen het ook aan.

Door stress, drukte enzovoort zijn we soms niet in staat het niet meer zo goed aan te vullen. We raken dan uitgeput, lichamelijk, geestelijk en emotioneel, worden prikkelbaar, slecht gehumeurd en depressief.

Wat geeft je energie en wat neemt jou energie? Iets wat je niet leuk vindt kan ook energie van je nemen en iets wat je leuk vindt geeft je weer energie. Ook verliefd zijn geeft energie.

Het menselijk lichaam maakt ook energie uit voedingsstoffen, bijvoorbeeld door de vertering en opname van alles wat je eet. Uit koolhydraten, eiwitten en vet wordt energie gemaakt maar het heeft daarbij vitaminen, mineralen en spoorelementen nodig voor deze omzetting. Dus kun je maar beter zorgen dat het de goede voedingsstoffen zijn en geen loze voeding is bijvoorbeeld uit pakjes en zakjes.

Het lichaam is erg complex, het weet zelf precies waar wat nodig is. Als je vermoeid bent kun je ook kijken naar wat je eet en voelen of je lichaam dat wel of niet verdraagt. Gebruik je wel de juiste voedingsstoffen, eet je afwisselend, en niet bijvoorbeeld elke dag aardappels, in welke vorm dan ook.gezonde voeding

Wat ik geleerd heb bij mijn opleiding voor orthomoleculaire geneeskunde is eet zo gevarieerd mogelijk, kies voor natuurlijke (biologische) producten dit zijn verse en onbewerkte voedingsmiddelen, want daar zitten nog de meeste vitaminen, mineralen en ander nutriënten in voor het lichaam. En eet zoals onze voorouders en die hadden geen blikjes cola, cruesli, laden vol brood, en andere producten uit pakjes en zakjes. Deze zitten bomvol e-nummers en andere toevoegingen waar het lichaam niets mee kan. Het moet erg veel moeite doen om het kwijt te raken, dat doet het of uit het lichaam verwijderen of het opslaan, zodat het geen verdere schade kan veroorzaken.

Daar zou ook de vermoeidheid (geen energie) kunnen ontstaan, de overgevoeligheden voor sommige producten (het lichaam wil het zo vlug mogelijk kwijt).

Zelf eet ik niet zoveel vlees en vis, geen granen, geen zuivel meer. En dat voelt voor mij veel beter. Dus een paleo – dieet komt daar in de buurt. En ik merk het direct als ik brood heb gegeten in mijn lijf, daar wordt ik moe en saggerijnig van.

 

Energie is veel en toch zie je het niet, je kan het merken en toch ook niet. Het is ook niet zo eenvoudig om te omschrijven, want welke energie bedoel je.

We verbruiken en gebruiken elke dag levensenergie en vullen het ook aan.

Door stress, drukte enzovoort zijn we soms niet in staat het niet meer zo goed aan te vullen. We raken dan uitgeput, lichamelijk, geestelijk en emotioneel, worden prikkelbaar, slecht gehumeurd en depressief.

Luister naar je gevoel die verteld je wat voor jou oké is, dan ontvang jij de energie die jou in het leven verder gaat helpen.

Ik kan je ook helpen om te kijken waarbij jou lichaam verstoringen geeft.

Kijk bij behandelingen wat ik voor je kan doen.

Ik hoop je persoonlijk te ontmoeten.

Liduin Ligthart

Click Here to Leave a Comment Below