Home » Blog » Meditatie » Ontspanningsmeditatie

Ontspanningsmeditatie

door | 3 nov, 2019 | Meditatie

Ontspanningsmeditatie

De volgende ontspanningsmeditatie heb ik voor je gemaakt, je kunt deze zelf opnemen bijvoorbeeld met je voice recorder op je telefoon, zodat je die altijd bij de hand hebt. Dit heb ik ook gedaan en soms die ik deze voor het slapen. Voor mij werkt dat heerlijk ontspannend.

Lees de tekst een aantal keren door zodat je weet wat je kunt doen. En natuurlijk komen er gedachtes, gevoelens, sensaties, pijntjes in je lichaam voor. En tegen je gedachtes kun je zeggen, dat je nu even niet naar ze wil luisteren maar dat je daar straks tijd voor hebt of een andere keer voor hebt en doe dat dan ook. Je hebt nu de tijd voor je lichaam gereserveerd.

Het is in het begin wel even wennen om de meditatie te doen, maar ga het eens een paar keer proberen en kijk wat het voor jou doet. Soms komen er ook emoties naar boven en daar kun je dan ook naar kijken, wat wil de emotie jou vertellen?

Als je dit een tijdje doet.

Kun je, tijdens dat je de ademhaling door het gehele lichaam laat gaan, naar het lichaam kijken en op plaatsen waar je merkt dat daar de energie niet goed stroomt of stagneert, laat daar de adem naar toe gaan en adem erdoorheen.

Misschien kun je visualiseren of voorstellen hoe die plek wordt mee genomen met de uitademing naar buiten en transformeert daar in een prachtige bloem of vlinder of wolkjes. Net wat jij mooi vindt.

Kijk wat er gebeurt en laat het los.

Meditatie.

Ga lekker zitten op een stoel en sluit je ogen.

Voel je voeten op de vloer, je billen goed op de stoel en je rug tegen de leuning.

Adem dan 3 keer diep in en uit via de neus.

Adem dan heel rustig in je buik en nog rustiger uit. Blijf in je buik ademen, heel rustig in en nog rustiger uit.

Ga dan nu met de beweging van je adem mee, je volgt de ademhaling in en uit.

Komen er gedachten, gevoelens of andere sensatie in je op, merk dat op en ga weer naar je buikademhaling.

Laat de ademhaling door je hele lichaam gaan. Eerst door naar je benen en je voeten. Dan omhoog naar je onderbuik, je buik, je rug, je borst, je schouders, je armen en handen, dan naar je nek en je hoofd.

Voel daarna je gehele lichaam.

En ga met de volgende ademhaling de energie in je lichaam laten stromen van je voeten naar je kruin en uit van je kruin naar je voeten.

Doe dit zo een paar minuten.

En laat de adem gaan zoals die wilt.

Blijf zo nog even zitten.

Adem dan weer 3 keer diep in en uit door de neus.

Beweeg met de handen en voeten.

Doe dan rustig je ogen open.

 

Over Liduin

 

Ik heb door mijn jarenlange ervaring in de zorg veel gezien en gehoord. Ook gevoeld wat het met je doet om steeds voluit te gaan. Gevolg Burn-out.

Ik kan je helpen om te voelen wat een diepgaande ontspanning een blijvende transformatie is waardoor je leven op een positieve manier, ingrijpend veranderd.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin