helen met je handen en je hart

Quantum-Allergy® en Self Created Health® blog

Inleiding

Wat is een allergie?

Wat voor verstoringen zijn er?

Hoe herken je een verstoring?

Quantum-Allergy®.

Hoe kijk je met Quantum-Allergy®?

Wat is Quantum-Allergy®?

Werkt Quantum-Allergy® altijd?

Wanneer is een Quantum-Allergy® behandeling niet geschikt?

Doet de behandeling pijn?

Reacties na een behandeling en hoe verder?

Self Created Health.

Je kunt jezelf helen?

Hoe werkt Self Created Health?

Conclusie

 

Inleiding

Ik schrijf deze blog om je uit te leggen wat Quantum-Allergy® en Self Created Health® zijn. Het zijn mooie methoden waar je op een manier bij de kern van je klachten kan komen. Ook het behandelen van je klachten kan. Een enkele verstoring levert waarschijnlijk geen of weinig klachten op. Als je door meer verstoringen belast wordt, kan de emmer overlopen. Belangrijk is het om er achter te komen wat de mogelijke oorzaken van verstoringen zijn. Dan kun je Quantum-Allergy® gebruiken om de verstoringen te resetten en te transformeren, zodat de emmer niet meer overloopt.

Resetten vindt plaats door middel van zacht kloppen op de rug samen met Quantum Touch® ademhaling en visualisatie. Je leert het lichaam om te werken zoals het hoort te werken en je helpt de zelfgenezingskracht van het lichaam te versterken en te versnellen.

Wat is een allergie?

Allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen (allergenen), die op zich helemaal niet schadelijk hoeven te zijn, zoals stuifmeelkorrels, huidschilfers van dieren, uitwerpselen van huisstofmijt, schimmelsporen of voedselbestanddelen. Allergenen komen vooral via de huid en via de luchtwegen het lichaam binnen, waarna het immuunsysteem deze allergenen onschadelijk probeert te maken met een soms ‘overdreven’ allergische reactie. De klachten (loopneus, tranende ogen, jeuk, benauwdheid, diarree) zijn niet afkomstig van het allergeen zelf, maar van de reactie van het immuunsysteem op het allergeen. Hooikoorts is een bekend voorbeeld.

De (onterechte) afweerreactie van het lichaam uit zich in klachten zoals galbulten, eczeem, astma of hooikoorts. (volgens Wikipedia)

Een ongewone gevoeligheid voor 1 of meerdere stoffen, die onschuldig of zelf nuttig zijn voor de meeste mensen.

Wat voor verstoringen zijn er?

Een verstoring kan leiden tot en onprettige, fysieke, chemische of psychologische reactie.

Invloeden van binnen (hormonen bijvoorbeeld) en van buiten (een ander persoon, het weer, geluid) hebben vaak veel meer invloed dan we denken. Er wordt gewerkt met spiertesten om erachter te komen waar men van uit balans raakt. Met eenvoudige adem- en bewustzijnstechnieken kan deze kracht weer hersteld worden.

Hoe herken je een verstoring?

Hulpmiddelen bij het opsporen van verstoringen zijn:

 • Je kunt en wilt het niet missen
 • Je wilt het altijd of regelmatig op vaste momenten hebben
 • Je hebt bedacht, gehoord, gelezen dat je het echt moet nemen omdat het zo goed voor je is.
 • Je bent eraan verslaafd
 • Je wilt het absoluut niet
 • Het staat je tegen
 • Je vindt het stinken
 • Je hebt klachten waar “je maar mee moet leven”
 • Je hebt overgevoeligheidsreacties na het stoppen van een beroep (bijvoorbeeld bakker)
 • Je hebt overgevoeligheidsreacties op vaste momenten, vaste plekken, op je werk, buiten of thuis
 • Je bent er langdurig mee in contact (geweest)
 • Je hebt chronische klachten

Bij alle acute of chronische klachten kan ik met jou uitzoeken waar je klachten mee te maken hebben. Elke stof waar je op reageert en waarbij je de reactie direct opmerkt kunnen we resetten.

Zelf de regie in handen.

Quantum-Allergy®

Is een innovatieve en volledig natuurlijke methode voor het terugwinnen van een betere gezondheid en effectief verlichten van allergieën, ziekten die voortvloeien uit deze allergenen en diverse verstoringen die je uit balans brengt.

Quantum-Allergy® is ontwikkeld door L.Menkhorst en Y.van Rosmalen.

Hoe kijk je met Quantum-Allergy®?

Een ongewone gevoeligheid voor 1 of meerdere stoffen, die onschuldig of zelfs nuttig zijn voor de meeste mensen. Een onbalans tussen een persoon en een stof of tussen een persoon en een andere persoon, of tussen een persoon en een auto of vliegtuig.

Ik gebruik liever het woord onbalans dan allergie, omdat het in de reguliere gezondheidszorg wordt gebruikt zoals bij de uitleg van Wikipedia hierboven.

Wat is Quantum-Allergy®?

Als je bedenkt dat alles, elk mens en alle materie zoals voeding, contactstof en het weer maar ook elke aandoening een eigen trillingsfrequentie heeft. Kun je je voorstellen dat bepaalde frequenties je in de war kunnen brengen of verstoren. Dit kan leiden tot allergieën of intoleranties. Verstoringen kunnen op veel manieren ontstaan. Je kunt oorzaken van verstoringen opsporen en resetten met Quantum-Allergy®, zodat je balans verbeterd. Maar ook een emotionele klacht of bijvoorbeeld een angst transformeren, denk aan hoogtevrees.

Je leert het lichaam om weer normaal te reageren op datgene wat als verstoring wordt gezien. Je leert het immuunsysteem om te werken zoals het hoort en je helpt de zelf genezende kracht van het lichaam te versterken en te versnellen.

Werkt Quantum-Allergy® altijd?

Met balans- en ademhalingstechnieken, visualisaties en massage wordt het lichaam al het ware “gereset”. Je leert je lichaam om normaal te reageren op datgene wat als verstoring wordt gezien. Je leert het immuunsysteem om te werken zoals het hoort te werken en je helpt de zelfgenezingskracht van het lichaam te versterken en te versnellen.

Sommige mensen merken al na 1 behandeling een duidelijke verbetering. Voor sommige allergieën zal de behandeling wat langer duren en/of meerdere behandelingen nodig hebben om op te lossen. Je krijgt voor thuis simpele zelf nazorg technieken mee. Hoe intensiever je hiermee thuis zelf ook aan de slag gaat, des te groter de kans dat er snel verbetering optreedt. Deze techniek kun je gebruiken naast reguliere behandel- en onderzoekmethodes en medicatie. Het proces is eenvoudig en kost aanzienlijk minder tijd dan andere methoden.

Wanneer is een Quantum-Allergy® behandeling niet geschikt?

Deze techniek is niet geschikt bij zeer ernstige allergieën en anafylactische reacties.

Hiermee kunt je wel bij een arts terecht.

Doet de behandeling pijn?

Nee! Er wordt gebruik gemaakt van kinesiologie, acupressuur en een ademhalingstechniek. Alleen sieraden en schoenen moeten worden uitgedaan. Kleding wordt altijd aangehouden.

De zoektocht naar de allergenen en de juiste behandeling hiervoor is pijnloos en ongevaarlijk. Deze methode is geschikt voor iedereen (met een niet ernstige verstoring).

Ik test de stof die verstoringen veroorzaken m.b.v. de biotensor en/of spiertesten. De stof kan een testbuis of een door u zelf meegenomen stof zijn. De geteste stof is (volgens de kinesiologie) de oorzaak van verzwakte spieren dat correspondeert met een allergische reactie of een verstoring.

Reacties na een behandeling en hoe verder?

Er zijn allerlei reacties mogelijk, maar over het algemeen zijn de reacties niet zo heel heftig. Vaak is men heel moe, soms grieperig of huilerig, dat hoort bij het genezingsproces. Het gebeurt ook dat mensen zich meteen na een behandeling juist veel beter en energieker voelen.

Ik geef ook voedingsadviezen en nazorg informatie zodat de producten het immuunsysteem niet langer belasten en de klachten afnemen of verdwijnen.

Ervaar Quantum-Allergy® met volop resultaat!!

emotionele klachten

 

 

Self Created Health®

Self Created health® is een prettige en krachtige methode, ontwikkeld door Richard Gordon. De grondlegger van Quantum Touch®. Hij heeft 30 jaar aan de ontwikkeling hiervan gewerkt, om het te perfectioneren. Het is een integratie van vele technieken, vanuit allerlei disciplines, zoals NLP, Ho’oponopono, de Helende Reis, EFT, het werk van Abraham Hicks, Byron Katy en vele anderen, om tot de kern te komen van bijvoorbeeld fysieke problemen.

Soms blijkt, dat een aandoening of klacht niet geheeld kan worden of blijft terugkeren. Het is dan de bedoeling dat we bewust worden van de achterliggende oorzaak van de aandoening. De verwerking van deze oorzaken en het vrijmaken van deze oorzaken gebeurd op een milde en respectvolle wijze.

Je kunt jezelf helen?

Bij het merendeel van fysieke en emotionele symptomen kun je het zelf genezend vermogen succesvol stimuleren met Quantum Touch®, Quantum-Allergy®, en andere effectieve methodes.

Soms gaat 10% van de klachten niet helemaal weg en dan kun je Self Created Health® inzetten.

Fysieke pijn heeft gewoonlijk zowel een logische oorzaak als wel een emotionele oorzaak. Het gaat hier meestal om de emotionele pijn, die we niet willen voelen en zich dan uitdrukt via het lichaam. De ontdekking van de emotionele oorzaak kan de fysieke pijn al verminderen. Door jezelf toe te staan deze pijn te voelen, kan het fysieke genezen.

Met deze methode kun je door middel van een aantal vragen snel en gemakkelijk bij de emotionele oorzaak achter de fysieke conditie komen. Van hier uit kun je beginnen met het verwerken van de pijn. Dit is een proces van loslaten van de emotionele pijn vanuit de kern en het komen tot vergeving van anderen en jezelf.

Het kan gezien worden als een vorm van coaching.

Hoe werkt Self Created Health®?

Het is een methode die inzicht geeft in de emotionele oorzaken van je pijnklachten, de verwerking hiervan en het vrijmaken van de oorzaken. Self Created Health® bestaat uit Zeven stappen en Negen inzicht vragen. Ongeacht hoelang de klachten bestaan, genetisch zijn of hardnekkig en schijnbaar onoplosbaar zijn; door de zeven stappen te volgen is de kans groot dat de klacht zal verminderen en verdwijnen.

En om een flinke stap in je eigen persoonlijke ontwikkeling te maken. Je gaat weer helemaal in je eigen kracht staan!

Als coach kan ik je ondersteunen bij dit proces. We kijken naar de problemen en creëren hulp voor je lichaam om de onderliggende pijn en klachten te helen. Ook de Quantum Touch® en de Quantum-Allergy® kunnen deel uit maken van deze behandeling.

Ik had een klant die een allergie voor pinda had ontwikkeld, ze vertelde dat ze ineens allergisch voor pinda’s was. Tijdens de zeven stappen kwam naar voren dat ze een ongeluk had gezien, wat haar erg had aangegrepen. Op dat moment was ze in een café en zat pinda’s te eten. Ze had daar niet meer aan gedacht. Sinds die tijd had ze de allergie ontwikkeld, na dat inzicht en behandeling had ze geen allergie meer voor pinda’s. Het was een heel mooi inzicht van hoe soms iets kan ontwikkelen zonder dat je dat weet.

Wist je dat je ook een “allergie” kan ontwikkelen voor een collega of misschien je baas. Dan kan ook Quantum-Allergy® helpen om daar weer normaal tegen te doen, zonder dat allerlei emoties of iets dergelijks je daar parten mee speelt.

Conclusie

Je leest dat er veel mogelijkheden zijn voor Quantum-Allergy® en Self Created Health®. Ik hoop dat de uitleg over de Quantum-Allergy® en Self Created Health®  behandelingen wat meer duidelijk voor je zijn.

Als je dat wilt kan ik je ook leren om jezelf te behandelen.

Maar schroom niet om hulp te vragen, dat is geen zwakheid vindt ik, maar juist kracht voor wie jij bent.

Mocht je nog vragen hebben, voel je vrij om mij te mailen via

email; praktijkligthart@kpnmail.nl

 

Click Here to Leave a Comment Below